Andebølle Ungdomshøjskole er en international højskole for unge 16-19 år for elever fra Danmark og andre EU lande.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Links
-Tilskud

 

Links
-English text

 

 

 

STYRELSEN FOR INTERNATIONAL UDDANNELSE

Andebølle Ungdomshøjskole er en meget international højskole og modtager på hvert kursus omkring 10-15 internationale elever.

 

Mange af de internationale elever kommer fra lande, hvor det kan være svært at finansiere et højskoleophold i Danmark. Højskolen prioriterer at give de elever mulighed, som ikke ellers ville have mulighed for et højskoleophold i Danmark.

 

Det sker blandt andet ved at tildele scholarships til enkelte elever. De internationale elever deltager på lige fod med danske elever. De har enkelte fag som f.eks. engelsk og ”general knowledge” om danske og internationale samfundsforhold, men indgår ellers i undervisningen på lige fod med de danske elever.

 

Formålet med cirius puljen er at knytte tættere bånd mellem danskere og unge fra de nye EU-medlemslande for at forberede dem på deres medlemskab af EU. Højskolerne får udvidet deres internationale perspektiv, og eleverne får på grund af højskoleformen et helhedsorienteret indblik i danske og vesteuropæiske samfundsforhold.

 

I perioden 2004-2007 har staten ydet tilskud til folkehøjskoler til hel eller delvis dækning af deltagerbetaling for elever, der er statsborger og har fast bopæl i de nye EU medlemsstater, dvs. Cypern, Estland, Letland, Litauen, Malta, Polen, Slovakiet, Slovenien, Tjekkiet og Ungarn.

 

Ordningen er forlænget til 2012, og landskredsen er i den forbindelse udvidet med Rumænien og Bulgarien. Tilskuddet ydes til kurser af mindst 12 ugers varighed. Ordningen indebærer, at kravet om mindste egenbetaling i lov om frie kostskoler ikke finder anvendelse for denne gruppe af elever.

 

 

 

 

 

Tilmelding

Læs her hvordan du tilmelder dig et kursus på Andebølle Ungdomshøjskole

 

Du er også altid velkommen til at ringe til skolen

63 47 37 60

 

 

Galleri

Cirius elev på Andebølle ungdomshøjskole

 

cirius elev

 

HØJSKOLE FOR UNGE. ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE ER EN AF DANMARKS UNGDOMS HØJSKOLER - ET ALTERNATIV TIL EN EFTERSKOLE