Tidligere elever fortæller hvad de har lært på Andebølle Ungdomshøjskole og hvad de har fået ud af det personligt

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Links

- Beliggenhed

- Bestyrelse
- Eleverne

- Historie

- Højskoleliv
- Kalender
- Om skolen
- Kostpolitik
- Rejser
- Priser
- Medarbejdere
- Tilmelding
- Værdigrundlag

- Frivillige

 

Elevbilleder

Se billeder af de elever der går på skolen nu!

 

Efterår 2010

 

 

 

 

ELEVER FORTÆLLER


Vi har spurgt tidligere elever på Andebølle Ungdomshøjskole, hvad de kan fortælle om deres ophold på Andebølle Ungdomshøjskole. Læs her hvad de fortæller:

 

Lene

Fantastisk ungdomshøjskole!

Andebølle Ungdomshøjskole er et sted med en helt fantastisk ånd. Lærerne er engagerede, dygtige og empatiske, og der hersker en fantastisk dejlig, international ånd. Der er plads til, at den enkelte kan udvikle sig, og lærerne står altid til rådighed for råd og vejledning, ligesom de er vanvittigt dygtige til at få de unge mennesker til at tage del i dagligdagen. Og alene det, at der findes et fag, der hedder "Dannelse", er da fantastisk! Jeg kan kun anbefale Andebølle Ungdomshøjskole på det allervarmeste. Et ophold her burde være alle unge forundt. Mange hilsner en dybt taknemmelig mor :o)

 

Maria

En oplevelse for livet

Mine 4 måneder på Andebølle ungdomshøjskole er en tid jeg aldrig glemmer. Jeg har fået så meget med derfra... nye venner, selvtillid og ikke mindst, så fik jeg udfordret mine drømme og ideer. Andebølle er et fantastisk sted at være, ville ønske at jeg kunne tage af sted igen imorgen.

 

Anja

Et af de bedste valg i mit liv!

Hvor ville jeg være idag uden AUH? Jeg ved det ikke, men skolen har haft en kæmpe betydning for mig! Sjælen på skolen er unik, og det burde være alle forundt at opleve hvad et ophold der kan gøre ved et ungt menneskes selvopfattelse, og syn på andre mennesker. Det er virkelig " livets skole på højt niveau" ! Jeg har selv gået på et langt kursus, og været tilbage flere gange på sommer kursus, og har altid lært noget af at være der. Når jeg tænker på AUH smiler jeg!

 

Joan

Andebølle skabte min fremtid

Jeg ville ikke være den jeg er i dag, hvis det ikke var for Andebølle. Andebølle skabte grobunden for den jeg er i dag. Jeg ville være et "fattigt" menneske uden Andebølle oplevelsen!Det var det bedste valg i hele mit liv at tage dertil!

 

Ditte

Groovy sted!

Det er mange år siden nu - tilbage til 95-96 - men tænker stadig tilbage med iver! Gik på musiklinjen og mine med kursister tæller bandmedlemmer i store danske bands i dag!

 

Lene P

Andebølle ungdomshøjskole

som tidligere håndarbejdslærer på skolen, kan jeg kun give den 5 stjerner da der var stor opbakning omkring faget og kreativiteten var på højsæde iblandt de elever som havde valgt det som ekstra fag..

 

Roohullah Q

Anbølle 4-ever

Jeg har selv gået på Andebølle højskole og jeg har ikke fortrudt et sekund.Jeg har lært nye mennesker og kultur at kende. Andebølle er blevet mit anden hjem, og selvom jeg ikke går der mere, besøger dem til, og jeg vil gør det så længe jeg lever.Lærene går op i deres arbejde med liv og sjæl, og de gør et stort arbejde på skolen for at skabe en god stemning.Lærerne de er ikke bare lærer, men ens bedste ven:)Jeg kan kun sige at det skal opleves.

 

Tobias "Topper" T-B

Kickstarteren til det "rige" liv

Hvor skal man starte og slutte? Andebølle har så mange fantastiske værdier!Det bedste ved Andebølle er at når man starter som elev er man ikke meget andet end en klump u formet ler, men når man tager afsted derfra ( og det bliver man jo desværre nødt til før eller siden) så er man blevet formet, struktureret og "skabt". Man har fået så mange ting med i baggagen som man kan bruge videre i livet. Fagligt - ja , men så sandelig også mentalt! Jeg betragter mit ophold på Andebølle ungdomshøjskole som den periode i mit liv der har skabt grobunden for den jeg er i dag. Jeg tænker tit over hvor jeg ville være hvis jeg ikke havde valgt at gå der, men jeg kan slet ikke forestille mig hvordan det må være ikke at have alle de fantastiske oplevelser og gode stunder med sig i baghovedet. Uden Andebølle... så ville jeg ikke vide hvad jeg stod for. Andebølle - RESPEKT

 

Rikke

God tid i ungdommen

jeg har ikke andet end godt og sige, har været på sommerkurser, med teater, og en polens tur helt til bage i 1980eren, godt indhold og husker stadig de dejlige stunder...

 

Nikolaj J

Andebølle viste mig livet

De 6 måneder jeg var på Andebølle Ungdomshøjskole, var det jeg havde behov for, i forhold til at komme videre med livet... Det er et sted der har plads til alle, og de ansatte/lærerne har tid til den enkelte. Samtidigt med at du vil lærer en masse ting som du ikke vil finde på en rigtig uddennelse. Hoved emnet hed ansvar, hvilket jeg lærte at tage ved Andebølle.Samtidigt møder du personer der ikke kommer fra en dansk kultur, hvilket beriger din forståelse og medmenneskelighed overfor resten af verdenen. For mig var det en redning, da jeg selv var droppet ud af htx og ikke vidste hvad jeg ville. Efter opholdet var jeg i stand til at tage en uddannelse, og arbejder i dag som programmør, og jeg takker hver dag for den indsats som Andebølle gav overfor mig.

 

Jonas K

det perfekte sted for kreativ og menneskelig...

Andebølle er det perfekte sted for kreativ og menneskelig udvikling. Du får sociale og menneskelige kompetencer i en ung alder, som du ikke får ret mange andre steder i samfundet. Her kan man mødes på tværs af alle skel folde sig ud på dybt vand og samles op igen mærke et fællesskab et nærvær der ofte ellers går tabt i samfundet i livet, hvor vi bliver til stadig mere ensomme egoistiske og selvoptaget. Åndebølle vil jeg kalde det for den unikke ånd der hersker her som gengældes af både lærere og elever. En verden uden andebølle er en verden fattigere.

 

Stine

Det bedste år i mit liv...

Jeg tilbragte et år på Andebølle og det er et år jeg for altid vil huske med et smil. Sammenholdet, undervisningen og alle de gode stunder med sjove oplevelser og busture... Alle burde tage sig et ophold på andebølle. Det er lives bekræftende og inspirerende...

 

Peter R

Gode tider

Jeg har været så priviligeret at gå på Andebølle og det har været det bedste år i mit liv. jeg har fået så meget, jeg lærte at sige fra. jeg lærte at tage et ansvar. grundlæggende lærte jeg hvad det vil sige at kunne tage ansvar og stå op for sig selv og sine venner, uden Andebølle ved jeg ikke hvor jeg ville have været i dag... man får mange gode værdier og fantastiske venner, ej at forglemme et super fedt sammenhold!

 

Louise Stockmarr

"Jeg hørte om skolen igennem min studievejleder. Opholdet på skolen styrkede mine sociale kompetencer og lærte mig at være tolerant i min omgang med andre."

 

Line Humle

For ca. 10 år siden, var jeg lige blevet færdig med min folkeskole og vidste ikke rigtig hvad jeg ville. Jeg har aldrig haft så meget lyst til efterskole, for jeg har altid syntes, at der var for mange regler, man skulle indordne sig under.

    En ungdomshøjskole var en god mellemting, man var under opsyn, men man blir behandlet som et ansvarligt og selvstændigt menneske og det var lige det jeg havde brug for.

    Jeg kan faktisk ikke huske hvem der foreslog en ungdomshøjskole, men jeg havde et katalog over forskellige højskoler og der var ikke så mange ungdomshøjskoler, så vidt jeg husker. Jeg valgte Andebølle, i første omgang fordi, det var den der lå tættest på sjælland og fordi de havde drama.

    Det blev en beslutning, som jeg aldrig har fortrudt, jeg var på AUH i 1 år og i løbet af det år fik jeg skabt stærke relationer, hvor nogle holder den dag idag. Jeg var med til at sætte en forestilling op og turnére rundt på sjælland, vi lavede koncert mod nazisme, vi byggede en middelalder by, vi turnérede rundt med et multimedieshow, som endte i ungdoms tv, vi var på studietur i England.

    Vi oplevede mange ting og hverdagen blev aldrig helt kedelig på Andebølle, da var altid en kammerat i nærheden, vi fordrev tiden med at spille musik, se tv og snakke. Jeg udviklede mig meget på det år, jeg fik styrket mine sociale kompetencer, jeg lærte at indgå i et fællesskab, jeg lærte at skabe noget fra bunden. Her 10 år efter, sker det tit, at jeg tænker tilbage på alle de minder jeg fik det år, gode som dårlige.

 

Julie E.H. Sandholdt

Et fedt sted

Hørte om skolen via min mor og nettet. Jeg valgte Andebølle fordi det var den der virkede til at være mest spændene.
    Det bedste ved skolen var at møde folk fra så mange forskellige kulturer, man kan være sig selv og at man ikke havde boglige timer men "aktive" timer.

 

Isak Stuart Lund Hansen

Super nice højskole

Jeg hørte om skolen via den kommune jeg boede i, jeg var en meget stille dreng, var mest en enespænder, men blev mere åben på opholdet, jeg har virkelig nydt det, lærte en masse at kende. Det var bedre end mine forventninger.

 

Katja Zerlina Thit Nørgaard

Jeg gik på auh 95-96 og det er uden tvivl en af de bedste ting jeg har gjort i mit teenageliv dengang. Hørte om det via en bog om højskoler.
     Det at gå på Andebølle gav mig troen på mig selv som menneske. Jeg oplevede at stå på egne ben og havde succes med det. Jeg oplevede at blive mødt med åbne arme og anerkendelse af den fantastiske lærerstab der var.

 

Henriette Spang

Jeg tænker tilbage på Andebølle med stor glæde og varme. Håber det vil bestå mange år ud i fremtiden.

    

Jeg hørte første gang om Andebølle i 2003 igennem Albertslund kommune som min socialrådgiver foreslog mig.... jeg var ikke meget for det i starten men vidste også jeg ikke ville være hjemme hos min mor mere.
     Jeg valgte Andebølle fordi den virkede som om jeg ville få det godt der og få styr på mit liv og hvad jeg ville i fremtiden.... ja i høj grad... jeg elskede af være der og fik venner som jeg stadig snakker med i dag selvom det er 6 år siden jeg gik der.... det bedste ved Andebølle var sammenholdet og man altid havde nogen man kunne komme til hvis man havde behov for at snakke... og selvfølgelig fandt jeg ud af hvad jeg ville med mit liv.

 

Rikke Valentin Ejlertsen

Det er efterhånden mange år siden jeg trådte mine kampstøvler i dit perlegrus, men den tid står endnu som et af mine absolut højdepunkter i mine i alt 34 år på denne jord.
     Som 16-årig var jeg ved at gennemføre min 10. klasse, og GODT træt af skolesystemet. Efter at have hørt fra en veninde om begrebet "Ungdomshøjskole" og naturligvis Andebølle, slog jeg en handel af med mine forældre - jeg fik et sabbatår fra den etablerede uddannelsesetat i bytte for 7 mdr. med selvrealisering, tid hjemmefra og muligheden for at møde utallige fantastiske (og sære, men sjove) mennesker, hvis jeg derimod indvilligede på at gennemføre gymnasium eller HF derefter. Så sagt, så gjort.
     Det blev til en introduktion til mennesker jeg ellers aldrig ville have mødt, holdninger jeg aldrig ville have stødt på og en tid jeg aldrig glemmer.
     August '92 - februar '93 stod i teaterets tegn med turne, tur til Prag, nye venskaber, nye oplevelser, kærester, hjertesorger og det frirum jeg i dén grad stod og havde brug for. Det blev også til en tid hvor alle var lige - et efterhånden særsyn i dagens danmark.
     Tilbage er kun at sige tak til mine undervisere, tak til vores fortælleronkel og tak til jer som stadig holder møllen kørende.

 

Gittan Sarah Ormstrup Pedersen

Fra Andebølle fik jeg livslange venskaber :-) som det vigtigste.
Mod havde jeg aldrig manglet, men vil alligevel påpege det som en evne, der blev forstærket af opholdet. Mod til at stå ved sig selv. Tage imod kritik. Fællesskabsfølelsen. At der rent faktisk derude fra det ganske land gik nogen omkring, der tænkte som mig. Og dem mødte jeg liger dér på Andebølle i hver deres uniform;-)

 

 

Tilmelding

Læs her hvordan du tilmelder dig et kursus på Andebølle Ungdomshøjskole

 

Du er også altid velkommen til at ringe til skolen

63 47 37 60

 

 

Galleri

Hverdag på Andebølle Ungdomshøjskole
Hverdag

 

Hverdag på Andebølle Ungdomshøjskole
Hverdag2

 

HØJSKOLE FOR UNGE. ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE ER EN AF DANMARKS UNGDOMS HØJSKOLER - ET ALTERNATIV TIL EN EFTERSKOLE

"));