Andebølle Ungdomshøjskole er en højskole på Fyn for unge 16-19 år.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Links

- Beliggenhed

- Bestyrelse
- Eleverne

- Historie

- Højskoleliv
- Kalender
- Om skolen
- Kostpolitik
- Rejser
- Priser
- Medarbejdere
- Tilmelding
- Værdigrundlag
- Frivillige

 

 

HISTORIEN BAG ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE

Andebølle Ungdoms Højskole er en ung institution, både historisk og i indhold. Skolen blev startet i 1970 af fire unge lærere, som på nært hold havde gennemlevet ungdomsoprøret i 1968, vel nok det nærmeste man er kommet til en revolution på uddannelsesområdet, siden Grundtvig og andre legendariske skikkelser startede højskolebevægelsen.

 

Da Andebølle Ungdoms Højskole startede som et alternativt læringsrum for unge var det med afsæt i at give unge et pusterum til at modnes og foretage det rigtige uddannelsesvalg. Selvfølgelig blev vigtige emner i tiden til emner i undervisningen. Emner som faren for atomkrig, klassekamp og socialisme som et alternativ til at opnå social retfærdighed, hvilket naturligt førte videre til emner som økologi, genbrug, bæredygtighed, vor fælles fremtid, racisme og integration.

 

BYGNINGER PÅ HØJSKOLEN

Andebølle Ungdomshøjskoles arkitektur består både i gamle idylliske gårdbygninger, nyere funktionelle værelsesbygninger og en moderne foredragssal.


"Stensgård" har gennem flere hundrede år eksisteret som en af gårdene i Andebølle, men den nuværende hovedbygning er bygget i 1927 efter den oprindelige gård nedbrændte.

 

I 1950'erne blev "Stensgård" brugt til asyl for fattigee og gamle, og i 60'erne som alderdoms- og plejehjem.

 

Skolen har først og fremmest veludstyrede undervisnings- og faglokaler med alle de materialer og det udstyr, man måtte få brug for i undervisningen.


Der er en stemningsfuld teatersal, en smuk foredragssal udsmykket af kunst- og designelever, et lydstudie til indspilning af cd’er, øvelokaler, medieværksted, computerrum, kreative værksteder og fitnessrum.

 

Skolens hyggelige spisesal danner ramme om dagens måltider. Derudover er der kiosk, elevbank, havestue med billiard, spil, café. Til fri afbenyttelse har skolen også en streetbasketbane og en stor trampolin.

Der er syv boområder på skolen, som alle har fællesrum og thekøkken. Man bor på tomandsværelser, hvor der er mulighed for net-opkobling. Der er dog også enkeltværelser mod betaling. Hvert bo-område har deres egne bade- og toiletfaciliteter samt thekøkken.

 

Tilmelding

Læs her hvordan du tilmelder dig et kursus på Andebølle Ungdomshøjskole

 

Du er også altid velkommen til at ringe til skolen

63 47 37 60

 

 

Galleri

Bygninger på Andebølle Ungdomsskole
Bygninger

 

Andebølle Ungdomshøjskole - billeder af skolen
Skolen

 

Andebølle Ungdomshøjskole: Musikhøjskole, Teaterhøjskole, Dramahøjskole, Ungdomshøjskole