TAG PÅ HØJSKOLE I ANDEBØLLE. UGDOMSHØJSKOLE FOR UNGE 16-19 ÅR.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Links

- Beliggenhed

- Bestyrelse
- Eleverne

- Historie

- Højskoleliv
- Kalender
- Om skolen
- Kostpolitik
- Rejser
- Priser
- Medarbejdere
- Tilmelding
- Værdigrundlag
- Frivillige

 

Download

Ansøgnings skema

 

Brochure

 

 

 

 

HØJSKOLE LIV


At gå på højskole er at lære noget nyt hver dag

På en højskole er der ikke nogen skarp opdeling mellem undervisning og fritid. Du skal selv vælge, hvilke fag du vil have, og hvad du vil lære. Der er hverken et pensum eller karakterer, du skal leve op til. Alligevel vil du sikkert suge mere viden til dig, end du før har prøvet.

 

Lærerne underviser i det, de brænder for

og er derfor inspirerende og nærværende. De behandler dig som et voksent menneske og er også gode at tale med om studieretninger, eller om hvordan du kan bruge det, du er god til.

 

Et højskoleophold er en god forberedelse til alle studier. Samtidig er det også et frirum til at finde ud af, hvad du vil.  Hvis du allerede har en idé om, hvad du vil bruge din fremtid på, kan du bruge et højskoleophold til at komme ind på drømmeuddannelsen.

 

Dagligdagen på Andebølle Ungdomshøjskole

er præget af et interkulturelt miljø med kursister fra hele verden.

 

Mange venskabsbånd bliver knyttet på tværs af landegrænser, og vi udvider vores kendskab til andre kulturer i en spændende og dynamisk atmosfære.

 

Dagen begynder med fælles morgensamling med sang og oplæg om forskellige emner, før vi udfolder os i de valgte linie- og tilvalgsfag.

 

Her lærer vi ikke for at bestå en eksamen, men vi lærer ved glæden af at lære. Det er lysten krydret med gensidig respekt, der driver værket, og her er tid og rum for engagement og nærvær. 

 

Om aftenen kan man, udover de faste aktivitetstilbud, tænde bål og synge eller bare småsnakke i flammernes skær, se film på det store lærred, lave keramik, tegne eller spille i bands etc. 

 

At være på en  højskole er at være del af et  fællesskab. Derfor tager vi også fælles ansvar for aktiviteter som rengøring og køkkentjans i løbet af dagen. Højskolelivet byder på personlige og faglige udfordringer, men også på tid til refleksion over, hvem man er og, hvad man vil med sig selv og sit liv.

 

FRITID

Aktiviteter og samvær i fritiden er en meget vigtig del af livet på en ungdomshøjskole.
Her forventes det at du tager dine egne initiativer og støtter fælles initiativer. Der er rig mulighed for aktiviteter i deres fritid. De projekter, man beskæftiger sig med i undervisning, er det en frit for at fortsætte med i sin fritid. Om aftenen kan du få undervisning i f.eks. salsa eller kor. Der kan også være fælles arrangementer i form af foredrag, historiefortælling og musikforestillinger.

Festlighederne arrangeres af elever og lærere sammen. De tre store fester i løbet af et kursus er velkomstfest, midtvejs- og afslutnings-fest. Hertil kommer, årets store fest i juni: "Andebølle festival".

WEEKEND

Som en del af kurset, har vi flere gange om året fælles weekender. Her finder spændende arrangementer sted. Det er typisk tværfaglige emner. Du skal derfor være på skolen i weekenderne.

Højskole livet på Andebølle Ungdomshøjskole

 

 

 

Tilmelding

Læs her hvordan du tilmelder dig et kursus på Andebølle Ungdomshøjskole

 

Du er også altid velkommen til at ringe til skolen

63 47 37 60

 

 

Galleri

glad elev fra Andebølle Ungdoms Højskole

 

sammenhold på Andebølle Ungdomshøjskole

 

Skøn natur omkring Højskolen

 

Sammenhold på Andebølle Ungdomshøjskole

 

dejlig natur i Andebølle

 

HØJSKOLE FOR UNGE. ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE ER EN AF DANMARKS UNGDOMS HØJSKOLER - ET ALTERNATIV TIL EN EFTERSKOLE