For at blive optaget på Andebølle Ungdomshøjskole, skal du udfylde et ansøgnings skema om højskole ophold.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Links

- Beliggenhed

- Bestyrelse
- Eleverne

- Historie

- Højskoleliv
- Kalender
- Om skolen
- Kostpolitik
- Rejser
- Priser
- Medarbejdere
- Tilmelding

- Værdigrundlag

- Frivillige

 

 

Mentorordning: www.ffd.dk

 

 

TILMELDING TIL HØJSKOLE OPHOLD

For at starte et ophold på Andebølle Ungdomshøjskole, udfyldes et ansøgnings skema med oplysninger om eleven og valg af linjefag.

 

Inden du tilmelder dig et ophold er du meget velkommen til at ringe til skolen og aftale et besøg. Du bliver ved besøget vist rundt på skolen og taler med en lærer, og hvis du har spørgsmål angående økonomien kan du komme til at tale med administrationen.

 

 

MENTORORDNING

På Andebølle Ungdomshøjskole har man mulighed for at søge en mentorplads. Tilbudet er for unge, der har behov for yderligere støtte end den studie- og erhvervsvejledning som højskolen giver. Her betaler staten for en mentor og kursusprisen er derfor lavere.

Opholdet varer 24 uger, og den unge tilknyttes en fast mentor, der tager hånd om den unge og fungerer som personlig vejleder og sparringspartner. Du skal mindst genemføre 12 uger for at få mentorstøtte.

 

Det er altid en UU vejleder, der bedømmer, om du er berettiget til en mentor plads.


Mentorprojektet løb i kalenderåret 2009, og der er midler til, at ca. 120 elever deltager i projektet. Projektet er en fortsættelse af det mentorprojekt, der løb i perioden 2007 og 2008. I 2007 og 2008 har 48 højskoler deltaget i projektet, og 160 elever har benyttet sig af muligheden.

 

Efter vedtagelse af finansloven for 2010, fortsætter ordningen nu i en forbedret udgave. Andebølle Ungdomshøjskole råder i øjeblikket over 3 personer som er godkendte mentorer, hvilket betyder at skolen på nuværende tidspunkt har kapacitet til 18 mentor elever. I løbet af foråret vil yderligere 3 mentorer blive uddannet.

Læs mere på www.ffd.dk

 

 

Kombinationsprojekt

– samarbejde mellem højskoler og erhvervsuddannelser

Projektets målgruppe er unge under 19 år uden ungdomsuddannelse, eller som vurderes som frafaldstruede på uddannelsen. Projektet kan tilbyde denne målgruppe at forberede dem til en erhvervsuddannelse, igennem et højskoleophold.

 

Formål med projektet

Projektet har til formål at øge folkehøjskolernes medvirken til, at flere unge gennemfører en ungdomsuddannelse. Projektet løber frem til udgangen af 2011. 

Målgruppe

Et kombineret højskole- og erhvervsskoleophold skal sikre den unges motivation og mulighed for at gennemføre en ungdomsuddannelse. For at deltage i projektet skal den unge i samarbejde med en UU-vejleder udfærdige en uddannelsesplan, der rækker ud over højskoleforløbet og ind i en erhvervsrettet uddannelse. På højskolen vil den enkelte unge desuden blive tilknyttet en vejleder, der vil hjælpe, sparre og vejlede den unge gennem forløbet.

 

Du kan læse mere om projektet på Højskolernes hjemmeside her

 

 

Download

Ansøgnings skema

 

Brochure

 

skøn natur omkring Andebølle Ungdomshøjskole

 

dejlig natur i Andebølle

 
Tilmeld online

Tilmeld dig sommerkursus via hjemmesidenved at udfylde en
familiekursus tilmelding
og sende den på mail til auh@andebolle.dk

 

 

Download

Download brochure om Familiekurser sommer 2011

 

 

Andebølle Ungdomshøjskole er en af de højskoler i Danmark som har mentor elever. "));